2017. november 15., szerda

Püspökladányi rögtönzött közönségtalálkozó


Hétfő este a Körúti Színház társulata Püspökladányba érkezett, ahol már várta őket a Karacs Ferenc Gimnázium vidám és lelkes csapata. A diákok tele voltak kérdésekkel, amiket az előadás előtt fel is tehettek Galambos Zoltán igazgató úrnak. Tanítónőjük, Tóthné Dúró Márta kérésünkre örömmel mesélt az estéről és az élményeikről:


"Magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanárként a színház szerelmese vagyok. Mindig is színész szerettem volna lenni, de sajnos hamar rá kellett jönnöm, hogy a nagy közönséget nem tudom elvarázsolni. Színésznek születni kell!     
Immár 2. éve van bérletem a Körúti Színház püspökladányi előadásaira. Előtte is láttam több alkalommal darabjaikat és magával ragadott az egész légkör. Családtagokkal, ismerősökkel, barátokkal, kollégákkal és tanítványokkal (kisvárosban mindenki ismer mindenkit) ülni egy nézőtéren és közösen nevetni másabb, mint „idegen” színházban számomra teljesen ismeretlen emberekkel élvezni az előadást. Így különleges hangulata van az estének.

Tóthné Dúró Márta, a gimnázium tanára

Így volt ez a tegnapi nap alkalmával is, ugyanis több tanítványom is eljött a Művelődési Házba, hogy részesei lehessenek ennek a „csodának”. Nagyon jó a kapcsolatom a Dorogi Márton Művelődési Központ tagintézmény-vezető asszonyával Erdei Annával. Őt kértem meg, hogy segítsen eleget tenni a diákok kérésének, hogy beszélgetni tudjanak Galambos Zoltán igazgató úrral és fényképeket készíthessenek a színészekkel. El sem hittük, amikor megtudtuk, hogy érkezhetünk hamarabb és teljesülhetnek a kívánságaink.
Egy esős, nem közkedvelt hétfői napunkat tették csodálatossá, KÖSZÖNJÜK! 

Galambos Zoltán, a társulat igazgatója

Még sosem csalódtam, de nekem is meg vannak a kedvenc komédiáim: Jelenetek két házasságból, A bolond lány és a Katyi. De az abszolút győztes, a legeslegjobb a Minden lében három kanál című darab.

A diákok visszajelzései alapján elmondhatom, hogy az előadás minden percét élveztük, teljesen elvarázsoltak minket, csak a 2.5 óra folyamatos nevetés után begörcsöltek az arcizmaink és szinte fájt a hasunk a nevetéstől.
Köszönjük az igazgató úr kedvességét és közvetlenségét. Megtisztelő volt, hogy beszélgethettünk Önnel! 
Köszönjük, hogy hallhattuk és láthattuk, személyesen találkozhattunk és fotózkodhattunk eme fantasztikus színészekkel. Nem tudjuk szavakkal kifejezni valódi érzéseink, tiszteletünk és elismerésünk mértékét. KÖSZÖNET MINDENÉRT!"

A társulat tagjai a Karacs Ferenc Gimnázium diákjaival 

Tóth Viktória 12.b :

"A Minden lében három kanál című előadás valami fantasztikus volt. Nagy izgalommal vártuk. Még ehhez hasonló komédiát nem láttam! A színészek annyira jól beleélték magukat a szerepeikbe, mindegyik karakter nagyon tetszett.
Megtetszett ez a pálya és szívesen kipróbálnám magam egy rövidke szerep erejéig. Egy élmény volt a tegnapi előadás!
Köszönjük a Körúti Színháznak, hogy megmutatta, hogy a hétfő is lehet jó és vidám! A színészek tehetségének, a rendezői munkának és a történet cselekményeinek és bonyodalmainak hála a szemünket le se tudtuk venni a színpadról. Egy olyan csodát varázsoltak elénk, melyben ki ne szeretne részt venni? Nekem személy szerint már régi nagy álmom a színészkedés, műsorvezetés, az hogy kiállhassak az emberek elé és megmutathassam tehetségem. Ezért is külön öröm, hogy elleshettem a Körúti színház színészeitől, hogy hogyan csinálják "a nagyok". Úgy tűnik, hogy nem is ismerik a lámpaláz fogalmát. 
Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek, és remélem lesz még alkalmam az előadásaikat megtekinteni."

Köszönjük a diákoknak és tanáraiknak, hogy eljöttek, köszönjük a kedves szavakat és reméljük a következő előadáson is találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Püspökladányi rögtönzött közönségtalálkozó Hétfő este a Körúti Színház társulata Püspökladányba érkezett, ahol már várta őket a Karacs F...